15 December 2009

Nog gebeurtenissen

Ik leef in twee werelden. Eén aan de buitenkant en één aan de binnenkant van het raam van de bus. In beide werelden is er de laatste weken ontzettend veel gebeurd. Ik heb er alleen niet veel van gemerkt. Aan de buitenkant van het raam is het nog of al donker en aan de binnenkant heb ik de voordelen van slapen op de bus ontdekt. Af en toe zag ik iets onder een lantaarnpaal of schrok ik even wakker.

Maandag 05 oktober 2009 16.52 – Ring rond Leuven

Een man loopt over de pechstrook, zwaait wild in het rond en roept in zijn gsm. Vijftig meter verder staat een rokende auto en de bestuurder kijkt rustig rond. Nog eens vijftig meter verder ligt een man roerloos op de grond. Zijn ledematen zijn vreemd door elkaar gehutseld.

Dinsdag 06 oktober 2009 16.21 – Bus naar Leuven

Een mama probeert haar baby te sussen, maar het lukt haar niet en het kind schreeuwt het uit. Een iets ouder zoontje glimlacht naar de baby en die stopt onmiddellijk met huilen.

Dinsdag 13 oktober 2009 18.57 – Ring rond Leuven

Waar vorige week een man langs de weg lag, staat nu een kruisje tussen de bloemen.

Maandag 19 oktober 2009 08.43 – Bus richting Leuven ter hoogte van een kapsalon

Een kapster föhnt haar eigen haar en kijkt alsof ze dringend een nieuwe kapper moet zoeken.

Woensdag 21 oktober 2009 09.32 – Bus richting Zaventem

Een mevrouwtje probeert in het Engels en Frans te weten te komen of ze zonet de juiste bus heeft genomen. Het antwoord van de chauffeur luidt: “Nederlands! Ne-der-lands!”

Woensdag 25 november 2009 – Bus richting Leuven Station

Een student vertelt dat hij vandaag examen “bejaarden wassen” heeft. Hij is blij dat hij Liesje mag wassen. Zij heeft maar één arm en dat scheelt.

Dinsdag 01 december 2009 08.39 – Bus richting Leuven Station

Een blinde mevrouw stapt de bus op. Aan de volgende halte zet een oudere vrouw zich tegenover haar. De blinde mevrouw begint aan haar levensverhaal en de andere luistert aandachtig. Aanvankelijk zegt ze kort “ja” of “hmm”, maar na een tijdje knikt ze alleen nog heel enthousiast met haar hoofd.

Donderdag 03 december 2009 09.23 – Bus richting Zaventem

De chauffeur steekt een sigaret op, like he does not give a fuck.

Vrijdag 04 december 2009 19.13 – Trein richting Gent

Een deftige dame met bril en net iets teveel make-up luistert op haar iPod naar Metallica. Ze lipt ieder woord mee en als de muziek het toelaat, sluit ze haar ogen om intens mee te knikken.

Dinsdag 15 december 2009 08.42 – Bus richting Zaventem

Een mevrouw in een BMW X5 moet voorrang verlenen aan de bus. Ze vindt dit niet zo fijn en tijdens het schreeuwen vliegt er spuug tegen de voorruit.

No comments: